کنفرانس دریم فورس برای کسب و کارهای ایرانی چه پیامی دارد؟
این متن ترجمه پست “Dreamforce Messages for Iranian Businesses – Part1: Analytics“است برای مطالعه این پست به زبان انگلیسی لطفا اینجا را کلیک کنید.
فرصت این را داشتم که در کنفرانس dreamforce 2014 که در هفته دوم اکتبر در شهر سانفرانسیسکو برگزار شد، شرکت کنم. این رویداد سالانه بزرگترین رویداد تاریخ در حوزه نرم افزار بود. گزارش شده که حدود ۱۵۰۰۰۰ هزار نفر در مدت چهار روز در طول این کنفرانس گردهم جمع شدند.
سخنرانان زیادی آنجا حضور داشتند از جمله وزیر امور خارجه سابق امریکا، خانم هیلاری کلینتون و افراد سرشناسی از حوزه IT مانند مارک اندرسون، هم- بنیانگذر شرکت Andreessen Horowitz و تونی پرافت از شرکت مایکروسافت و همچنین موسسان شرکت Paypal نیز در این کنفرانس سخنرانی داشتند. برای من البته جذاب بود که همکاران قدیم خود در Accenture را نیز ملاقات کردم. جالب است بدانید که براساس اعلام شرکت سیلزفورس، اکسنچر مهمترین و با تجربه ترین شریک تجاری سیلزفورس در پیاده سازی نرم افزار CRM این شرکت است.
مضمون اصلی این رویداد تاکید و معرفی پیشرفت های صورت گرفته در نرم افزارهای تحلیل داده بود. که با استفاده از این نرم افزارها و تکنولوژی های جدید هر شخصی که در شرکت و یا سازمان، فعالیت می کند می تواند به دانش بدست آمده از تحلیل داده های ذخیره شده در هر لحظه دسترسی داشته باشد. براساس گفته مدیرعامل سیلزفورس مارک بنیوف ۹۰ درصد داده های موجود در دنیا در دو سال اخیر تولید شده است.
در ادامه می خواهم نکاتی که در طول این چهار روز یادگرفتم و با آن برخورد داشتم را با شما در میان بگذارم و در انتها نیز اشاره ای داشته باشم به تاثیراتی که این موضوعات در وضعیت کسب و کار در ایران خواهد داشت.
در کشورهای توسعه یافته ای مانند امریکا و کشورهای اروپای غربی، سرعت واحد جدیدی برای سنجش دارایی های یک کسب و کار است. با استفاده از تکنولوژی های جدید، کسب و کارها می توانند تعاملات رو در رو با مشتریان را از میان توده های حجیم داده های ذخیره شده، شخصی سازی کنند. کسب و کارهای در این سطح از پیشرفت، که بازی را به نفع خودشان تغییر داده اند می توانند هر مشتری را با خود در سفری که از قبل ترتیب دیده اند همراه کنند. و از راه های جدید و موثری برای مشتریان تجربه شخصی منحصر به فردی ایجاد می کنند.
بعلاوه ایجاد انجمن های مشتریان را هم باید در نظر گرفت. با استفاده از این انجمن ها مشتریان، شرکای تجاری و کارمندانتان را درگیر و فعال کنید و در نتیجه انها می توانند دانش خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، همکاری مشترک داشته باشند و با کل اکوسیستم هماهنگ شوند. این دقیقا همان کاری است که شرکت Home Depot به خوبی انجام داده است. این شرکت بزرگترین مغازه لوازم خانگی در امریکا است و در طول ساخت پلتفرم انجمن مشتریان توسط سیلزفورس توانست سود زیادی از طریق درگیر ساختن مشتریان به دست آورد.
سیلزفورس به این نوع از شرکت های پیشرو نام “Customer Company” را می دهد. سیلزفورس این شرکت ها را با ارائه پلتفرم تحلیل داده ها به نام wave ، توانمند می کند. wave اولین پلتفرم تحلیل داده ها و ایجاد دانش از داده ها است که می تواند توسط هر کاربر در شرکت ها مورد استفاده قرار گیرد. پیش از آن، افراد مختلف در شرکت ها برای دسترسی به تحلیل داده ها و کسب دانش موجود در این داده ها می باسیت صبر می کردند تا تیم تحلیل، داده ها را تحلیل کند و به آنان دانش استخراج شده را ارائه کند. با کمک wave کاربران دیگر نیازی به صبر کردن ندارند چراکه می توانند به داده های تحلیل شده در هر لحظه و با هر ابزار الکترونیک (گوشی همراه، تبلت و ….) دسترسی داشته باشند. بنابراین دیگر نیازی نیست که هفته ها و ماهها صبر کنند تا پاسخ سوالاتشان را بگیرند. به راحتی می توانند برای مثال پاسخ سوالات زیر را در هر لحظه مشاهده کنند:
- چطور تکرار خرید توسط مشتری با میزان وفاداری او مرتبط است؟
- کدام کانال های فروش و بازاریابی به نحو موثرتری برای پروموشن های فروش عمل می کنند؟
- چه کارهایی فورا باید انجام شود تا بتوانیم از کمپین رقیب استفاده کنیم؟
باید گفت که این تکنولوژی یک تکنولوژی انقلابی است.
حالا باید گفت این پیشرفت ها چه معنایی برای فضای کسب و کار در ایران دارد؟ آیا اینها در ایران شدنی است؟ بله. پاسخ من بله است. ما در حال حاضر شاهد حضور شرکت های بین المللی در زمینه تجارت الکترونیک در ایران هستیم. مانند شرکت راکت اینترنت که فعالیت خود را در ایران با سرمایه گذاری بر چند استارتاپ آغاز کرده است. حضور شرکت های خارجی، کسب و کارهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک داخلی را مجبور به تغییر روش مدیریت کسب و کار کرده است. نه تنها شاهد این هستیم که شرکت های بین المللی وارد ایران می شوند بلکه می بینیم کسب و کارهای داخلی که متوجه شرایط جدید شده و روش کار خود را تغییر داده اند روز به روز پیشرفت می کنند. این شرکت ها می دانند تنها راه بقا و پیشرفت به کارگیری روش های نوین مدیریت کسب و کار است و روش هایی که تا به حال از آن استفاده می کردند دیگر پاسخگو نیست. شرکت هایی که هنوز هم می گویند اینجا ایران است و هنوز خیلی با اتفاقات و پیشرفت های بین المللی فاصله داریم و عقیده دارند که هنوز نیازی به تغییر و همسو شدن با تکنولوژی های مدرن نیست در توهم اند. همان زمانی که آنان سنتی باقی می مانند و به روش های قدیمی مدیریت کسب و کار ادامه می دهند، رقبایشان در حال تغییر قواعد بازی هستند. رقبایشان متحول می شوند و دانش بهتری در مورد رفتار مشتریان به دست می آورند و در نتیجه می توانند فرایندهای کسب و کار را به صورت موثر با شرایط جدید همراستا کنند و بازی را ببرند.
امیدوارم که این نوشته کوتاه تلنگری باشد تا کسب و کارها را بیشتر در مورد روش مدیریتی خود فکر کنند و متوجه شوند که نیاز به تغییر دارند تا بتوانند تبدیل به یک Customer Company شوند.
در پست های بعدی نکات دیگری را با شما در میان خواهم گذاشت.
با احترام
فرهاد
نظرات
هنوز نظری داده نشده