سرونو از کجا شروع شد؟
عصر روز سه شنبه سرونو میهمان هفتمین نشست ماهانه گروه استارتاپ های ایران در پارک علم و فن آوری دانشگاه تهران بود.
در ابتدای این نشست احسان طریقت نکاتی را پیرامون “کوله پشتی سفر به موفقیت” و مواردی که باید برای این سفر همراه ما باشد بیان کرد. وی ابتدا ویدئویی از بهترین صحنه های بسکتبال NBA نمایش داده و پس از آن با تشبیه زندگی به این ورزش المان هایی که باید برای موفقیت چه در زندگی و چه در بسکتبال همراه ما باشد را بیان نمود.
سپس در بخش مصاحبه با یک کارافرین این نشست، ناصر غانم زاده با فرهاد بابازاده و حسام شفیع از سرونو مصاحبه کرد و ایشان به بیان تجربیات خود در سرونو پرداختند که مشروح آن را در ادامه می توانید مشاهده نمایید.
در پایان نشست شرکت کنندگان به صحبت با یکدیگر و شبکه سازی پرداختند.
مشروح گفتگوی ناصر غانم زاده با فرهاد بابازاده و حسام شفیع:
ناصر: من با دوستی صحبت می کردم و ایشان اعتقاد داشت که آدم موفق در خارج از کشور به ایران بر نمی گرده.
فرهاد: من از ۷، ۸ سالگی به آمریکا رفتم و ۴ سال پیش بعد از حدود ۳۰ سال زندگی و ۱۵ سال کار تخصصی در حوزه CRM در امریکا که حدود ۱۰ سال از آن را در شرکت بین المللی Accenture بود، برای زندگی به ایران برگشتم، در آمریکا همان روزهای اولی که شروع به کار کردم، با خودم گفتم که اگر موفق شوم دوست دارم همین کارها را در ایران نیز اجرا کنم. در ابتدای ورود به ایران با آقای نظاری رییس هیات مدیره همکاران سیستم دیدار کردم، ایشان به من پیشنهاد دادند با توجه به شناخت کم از ایران در همکاران سیستم شروع به کار کنم و پروژه مشتری محوری داخلی این شرکت را پیش ببریم. یکی از دلایل موفقیت سرونو به دلیل تجربیاتی که در همکاران سیستم کسب کردیم، بود. همکاران سیستم نشان داد که در ایران هم می شود با رعایت اصول اخلاقی و شفافیت اطلاعاتی، تبدیل به یکی از برندهای اصلی بازار IT در ایران شد.
ناصر: چرا از همکاران سیستم بیرون آمدی؟
فرهاد: ما یک استارت آپ هستیم، با توجه به این موضوع با صحبت هایی که با مدیران همکاران سیستم نیز داشتیم به این نتیجه رسیدیم که بهتر است این استارت آپ درگیر موضوعات و رویه های داخلی یک شرکت بزرگ نشده و خارج از آن محیط شکل بگیرد. یکی از دلایل موفقیت سرونو نیز تجربیات کسب شده در شرکت همکاران سیستم بود. همکاران سیستم به همه نشان داده که در ایران هم می توان با رعایت اصول اخلاقی و شفافیت اطلاعاتی بزرگ شد.
ناصر: چرا در حوزه B2B وارد شدید؟
حسام: این موضوع هم به علایق ما برمی گردد و هم به تجربه ما. بازار CRM خیلی بالغ نیست و مفاهیم نیز خیلی شناخته شده نیستند. بنابراین ترجیح دادیم به جای اینکه به سمت بازار اصناف برویم، شرکت های کوچک، متوسط و نسبتا بزرگ را برای ورود به بازار انتخاب کنیم.
ناصر: در مورد خودتون بگید، چی شد که تصمیم گرفتید با هم همکاری کنید؟ یکی از سوالاتی که توی ایران مطرحه انتخاب همکار (co-founder) خوب است.
فرهاد: مهمترین مسئله برای من اطمینان بود، من از ابتدای حضورم در ایران به دنبال کسانی بودم به بتوانم به ایشان اعتماد کنم تا این موضوع را راه اندازی کنیم. یکی دیگر از شاخص های من این است که اگر با این فرد در فرودگاه با هم باشیم و پروازمان ۶ ساعت تاخیر داشته باشد آیا می توانیم در کنار هم بمانیم یا خیر. این مضوع برای این مهم است چرا که در مباحث CRM بحث و گفتگو بسیار زیاد خواهد بود و باید افراد بتوانند به راحتی در کنار هم کار کنند. دیگر سوال برای انتخاب این بود که اگر در جلسه ای من مجبور به ترک جلسه به هر دلیلی شوم آیا این فرد می تواند به خوبی جلسه را ادامه دهد یا خیر.
ناصر: چرا کلود CRM را انتخاب کردید؟
یکی از مواردی که من در بازار نرم افزار های سازمانی مشاهده کردم این بود که بسیاری از مشکلات مشتریان به نحوه مراقبت و نگهداری خودشان از نرم افزار بر می گردد تا نرم افزار. همچنین روند های جهانی نشان می دهد که تا سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۰% نرم افزار CRM های دنیا به روی کلود خواهند رفت. امروزه HP، Dell و IBM نیز از CRM کلود استفاده می کنند. بنابراین هم نیاز داخلی برای این موضوع وجود داشت و هم روند های جهانی پیشرفت این موضوع را نشان می داد.
ناصر: کلود خیلی سخت است، برای مشکلات آن چه فکری کردید؟
فرهاد: من با افراد زیادی از جمله مدیران عامل پارس آنلاین و افرانت صحبت کردم، همه روی این موضوع اتفاق نظر داشتند که ایران به این نیاز دارد. همچنین به دلیل ارتباطم با همکاران سابقم در شرکت Accenture و همچنین مشاوره دوستانی که در Salesforce.com و SAP و همچنین Sugarcrm تجربه پیاده سازی تکنولوژی پردازش ابری را دارند و سال های زیادی است که با این مسائل آشنا هستند، کمک بسیار زیادی برای معرفی و پیاده سازی این فرهنگ جدید در ایران به من کرده است.
حسام: ما در زمان ورود چالش ها را خیلی بررسی کردیم، اینکه الان باید شروع کنیم یا هنوز زمان آن فرا نرسیده است. بحث فضای کسب و کار در ایران و زیرساخت های فعلی ایران مطرح بود. به این نتیجه رسیدیم که در طول زمان فضا و زیرساخت های کشور رو به بهبودی می رود. با توجه به اینکه کلود به اعتماد نیاز دارد و اعتماد در طول زمان به دست می آید به این نتیجه رسیدیم که ما باید کار را شروع کنیم که در زمانی که بازار آماده شد ما نیز به صورت کامل برای هجوم به بازار آماده باشیم.
یکی از مهمانان: اگر داطلاعات روی سرورهای شما پاک شود چکار می کنید؟
فرهاد: روزانه از اطلاعات نسخه پشتیبان گرفته می شود در سرورهای جداگانه ای نگهداری می شود، نگرانی در جهت از دست رفتن اطلاعات نداریم.
یکی از مهمانان: نظر مشتریان شما در رابطه با امنیت اطلاعاتشان نیست.
رضا گذشتی: ما با استفاده از فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری که داریم، با استفاده از پروتکل https برای انتقال اطلاعات و نیز مانیتورینگی که تیم مدیریت سرور ما در خارج از کشور روی سرور انجام می دهد تلاش می کنیم امنیت اطلاعات را تامین کرده و دغدغه های مشتریان را مرتفع کنیم.
ناصر: من عاشق نمودار رشد استارتاپ ها هستم، شما آینده کسب و کارتان را چطور می بینید؟ آیا چنین رشدی خواهید داشت؟
فرهاد: من ۱۰۰% آینده رو روشن می بینم.
ناصر: شما سرمایه گذار داشته اید؟
فرهاد: ما سرمایه گذار تا به حال نداشته ایم و در آینده هم اگر بخواهیم داشته باشیم بیش از آنکه به دنبال پول باشیم به دنبال پول هوشمند(smart money) هستیم. یعنی سرمایه گذاری که بعد مشورتی و هدایت کسب و کار وی هم قوی باشد.
ناصر: بابت حضور شما در این نشست تشکر می کنم.
نظرات
هنوز نظری داده نشده